Raha-automaattipelejä on moneen makuun, mutta suurimpaa osaa niistä vaivaa tietynlainen persoonattomuus sekä huonot äänet. Tästä syystä pelejä usein pelataankin ilman ääniä, mutta onneksi rock-teemaiset pelit ovat kullanarvoinen poikkeus tyypilliseen genreen, jossa musiikki enemmänkin ärsyttää kuin, että sitä haluaisi kuulla.

Kenelle?

Vastaus kysymykseen on yksinkertainen: kaikille! Ja jos olet klassisen rockin ystävä tai muuten vain rahapeleistä kiinnostunut musiikkidiggari, niin aina parempi. Olit sitten Megadeth, Jimi Hendrix tai AC/DC diggari, niin äänihanat kaakkoon ja pelaamaan. Seuraavaksi esittelen teille muutamia klassista rockia soittavia automaattipelejä.

Jimi Hendrix

Kitaravirtuoosi omaa luokkaansa. Tämä NetEntin tuottama kolikkopeli perustuu vahvasti Jimi Hendrixin 60-luvun tuotantoon Foxy ladyn, Voodoo childin, Purple hazen ja muutaman muun hitin tahtiin. Pelissä teeman väreissäkin on haalean vaaleanpunaista ja kuvioihinkin on jätetty oma vintage-leimansa. Pelissä on perinteiset viisi rullaa, joista voittoja tarjoilee 20 linjaa. Lisämausteensa peliin tuo luonnollisesti Wild-kuviot sekä bonus-pelit. Pelistä voidaan helposti todeta, että rock-ikoni on saanut arvolleensa sopivan pelin, jota kelpaa pelata.

Guns N’ Roses

Tämä rock bändi ei esittelyjä kaipaa vaan toivottaa pelaajan suoraan tervetulleeksi viidakkoon. ja paratiisikaupunkiin. Marraskuun sateiden yllättäessä tästäkin pelistä löytää wildit ja bonuspelinsä, mutta tätä kolikkopeliä voisi pelata jo pelkän musiikillisen annin vuoksi. Edellä mainittujen kolmen kappaleen lisäksi pelissä kuulee hitit Sweet Child O’ Minen sekä Chinese Democracyn. Tämä peli on julkaistu jo muutama vuosi sitten vuonna 2016, mutta se toimii edelleen mukavasti jatkuvassa kilpailussa. Lisähehkutusta pitää antaa ensiluokkaisista bonuspeleistä, joita tuntuu tipahtelevan varmasti joka kolmannella pyöräytyksellä. Tämä peli on huikea kokonaisuus ja arvoisensa esitys yli 30 vuotiaalle yhtyeelle. Pelissä kaikki musiikista videoihin ja pelituntumasta bonuskierroksiin toimii kuin se kuuluisa junan vessa. Ei epäilystäkään etteikö Guns N’ Roses kolikkopeli olisi ollut tämän artikkelin paras peli, niin musiikillisin kuin pelillisinkin meriitein. Vahva suositus!

Motörhead

RIP Lemmy Kilmister (1945-2015), mutta musiikkisi elää yhä. 5 rullaa ja 76 voittolinjaa takaavat, että Lemmyn bändi Motörhead rokkaa edelleen kovaa ja korkealta. Bonuspelit ja wildit ovat mukana kuten edelläkin, mutta tärkeämpää on tietysti musiikki. Peliin on saatu mukaan Motörheadin suurimpia hittejä kuten Ace of Spades, Overkill, Iron fist sekä Killed by death. Pelissä musiikki raikaa kuin olisit oikealla keikalla ja videomateriaalikin on vakuuttavaa katsottavaa. Pelin grafiikat ovat sen verran hienot, että ne on pakko nostaa esiin varsinkin, kun niitä joutuu vertaamaan viimeiseen kahteen peliin, jotka eivät ole nekään huonoja, mutta jäivät pahasti Motörhead-kolikkopelin jalkoihin grafiikan osalta.

Alice Cooper

School’s out for summer on pelin tunnusbiisi ja löytyy se myös pelin koko nimestä. Valitettavasti tämä jääkin pelin parhaaksi puoleksi ja loppu on pienoinen pettymys. Musiikki ei soi jatkuvasti ja muita kappaleita ei pelaajalle tarjoilla. pientä plussaa pitää antaa Alicelle tyypillisestä lavashowsta, jota on pyritty jäljittelemään tausta- ja siirtymävideoilla, mutta musiikillisesti tämä ei vain pärjää yllä esitetyille. Kokonaisarviona ihan hyvä peli, mutta tässä seurassa kuitenkin yksi heikoimmista esityksistä, vaikka videosiirtymät ovatkin Alicelle tyypillisen psykedeelisiä, ellei jopa hiukan epäselviä aika ajoin..

Megadeath

Tässä viihdyttävässä pelissä pelaajalle tarjoillaan hittejä kuten Head crusher, Hangar 18 sekä tottakai Symphony of destruction. peli on porukan pienemmän pelituottajan tekosia, eli leander Gamesin. Valitettavasti tällä kertaa pieni koko ei ole ollut laadun tae, vaikka ei peli sinänsä hullumpi olekaan. Wildeilla seikkailee Vic Rattlehead ja pelimooditkin on ihan ok. perinteiset viisi rullaa ja 40 linjaa takaavat voittomahdollisuudet ja lisäksi ilmaispeleissä voi pienellä lisäpanostuksella myös liiikutella rullia, joka on nykyään hiukan harvinaisempi moodi. Arvosanana keskinkertainen, mutta musiikki oli taattua Megadeath laatua. Keep on rocking!

Valintaperusteet

Pelejä valittaessa otettiin lähinnä huomioon musiikintekijä sekä heidän musiikkinsa. Pelikokemusta ja visuaalisuutta pois lukien äänimaailma ei tässä katsauksessa huomioitu juuri lainkaan, vaan pääpaino oli musiikissa ja rock-teemassa. Lukijoille, joita kiinnostaa enemmän kolikkopelien statistiikka, on ohessa koottuna pelien palautusprosentit:

Palautusprosentti Jim Hendrix kolikkopeli: 96.90 %

Palautusprosentti Guns N’ Roses kolikkopeli: 96.98 %

Palautusprosentti Motörhead kolikkopeli: 96.98 %

Palautusprosentti Alice Cooper kolikkopeli: 96.88 %

Palautusprosentti Megadeath kolikkopeli: 96.97 %